• Winkeltas
  • Winkeltas

  • Aantal producten: 0

Nieuws & Blogs

"Bericht over iets dat nog onbekend is"
18 mei 2018
Tranen

Mocht woensdagochtend in de Nieuwe Kerk te Middelburg één van de vier - naar oud president Roosevelt vernoemde - Four Freedoms Awards uitreiken, de Freedom from Fear Award aan de Nepalese Urmila Chaudhary. Dit na een zorgvuldige bomcheck van het stichtelijk gebouw  

toon meer
496 x gelezen
14 mei 2018
Robin & Robel

  Doek valt voor Roda. Tikkie minder winst voor ABN Amro. Strakke ronde tijden Max. Storing Instagram. Sparta ontsnapt. Gen test vóór zwangerschap. Dumoulin weet nog niet of hij een probleem heeft. Scheur in vulkaan Hawaii. Vogel spotten in trek.  

toon meer
274 x gelezen
20 april 2018
Vroege zomer

Terwijl de natuur ontploft, zitten wij in een verbluffend zonnetje te ontbijten in een eeuwenoud Gronings hofje. De kranten melden vrijdagse protesten aan de grens met ‘fort’ Israel, dat wolven vooral in Drenthe welkom zijn, actrice en prachtvrouw Shireen Strooker is overleden.

toon meer
433 x gelezen
30 maart 2018
DWDD. De laatste van seizoen 13

Vanavond is de laatste uitzending van dit seizoen. 24 september zijn we weer terug op de buis! De hele uitzending staat in het teken van, hoe kan het ook anders, Willem Wilmink. In ons 13e seizoen stond het werk van de schrijver, dichter, tekstschrijver en zanger al in de schijnwerpers. Vanavond een grootse finale met gesprekken en veel muziek.

toon meer
624 x gelezen
12 februari 2018
Tussen ons

Op tv dartelt een meisje in een fris rood jurkje over het ijs van de Olympische piste in Pyeongchang. Buiten druipen in een stralende zon dikke druppels van het dak. Dit lijkt wel een zin uit ‘My Fair Lady’. Op een paaltje buiten speurt een buizerd met scherpe ogen de omgeving af. Ik zit aan de keukentafel, roer in een cappuccino en blader door de kranten.

toon meer
414 x gelezen
26 januari 2018
Januari

Het nieuwe jaaris 26 dagen oud. Las vanmorgen dat de paus twijfel zou zaaienover hertrouwde katholieken. Dat Trump destijds speciale aanklager Rusland onderzoekzou willen hebben ontslaan. Er een mannetje op snelle schoenen verrast heeft met een vlugge tijd op een marathon in Dubai. Over een bus in Malidie op een landmijn reed. Onvervangbare Andes-condorswerden gedood met door mensen neergelegde, vergiftigde karkassen. 

toon meer
690 x gelezen
20 december 2017
NPO Radio 1: Het allermooiste – Herman van Veen

NPO Radio 1: Het allermooiste – Herman van Veen - donderdag 14 december 2017, 12:09 uur.  Het allermooiste is nu voor mij op afstand Herman van Veen in Carré. Hij heeft er zes weken gespeeld en hij gaat er ook weer spelen binnenkort. De meeste van die avonden zijn stampend uitverkocht geweest en ik zag hem vorige week. Het is een avond weergaloos theater. 

toon meer
633 x gelezen
5 december 2017
December

In deze maand, in deze wintermaand van staf en mijter, pietermannen,pakjesavond en Advent. Boogschutter en Steenbok, flonkerlichten, oliebollen, pepernoten,onbevlekt.  

toon meer
806 x gelezen
1 december 2017
Herman bij Koffietijd

Herman is aanstaande maandag 4 december om 10:00 uur te gast bij koffietijd. Hij zal daar ook samen met zijn muzikanten een lied ten gehore brengen. 

toon meer
455 x gelezen
27 november 2017
Cadeautje

  Op 2 december aanstaande, vindt in ons Landgoedtheater op De Paltz, na afloop van het concert ‘Chansons du temps perdu’ uitgevoerd door Gaëtane Bouchez en Afke Wijma de uitreiking van het gelijknamige boekje met cd plaats.

toon meer
1047 x gelezen
24 november 2017
Verrassing

  Gisterenavond, 23 november 2017, was het precies vijftig jaar geleden dat ik mijn eerste platencontract tekendebij Polydor Nederland.

toon meer
536 x gelezen
20 november 2017
Herman bij Tijd voor MAX

Herman is om 17:10 te zien bij Tijd voor MAX op NPO 1.

toon meer
449 x gelezen
17 november 2017
Nieuwtjes

  We spelen in Carré nog tot en met 10 december. Hoor zojuist dat er drie bijkomen, te weten op 19, 20 en 21 januari aanstaande. Dit soort ‘nieuwtjes’ kunt u voortaan ook vinden in ‘Harlekijn’ ons Paltz Cultuurtijdschrift, dat twee keer per jaar verschijnt.  

toon meer
462 x gelezen
6 november 2017
Mazzel

  Met elke stap tel ik mijn zegeningen. Loop in te grote laarzen, door een juichend herfstbos. De zon doet alsof het zomer is. Alles om mij heen staat te geuren. Ben in mijn sas.  

toon meer
878 x gelezen
19 oktober 2017
Herman te gast bij DWDD

Herman is samen met zijn muzikanten aanstaande maandag te gast in de uitzending van DWDD.

toon meer
945 x gelezen
26 september 2017
De zon

  Mist maakt de tuin stil, kan niet veel verder kijken dan de berken. Oma zeemt de ramen, opa leest de krant. “Eigen risico isoleert Rutte III.” “Extreem rechts behaalt meer stemmen in Oost-Duitsland dan in West.” “Overval op bus met Nederlandse toeristen.” “Passivistisch Japan zoekt wegen om zich militair te versterken.” “Maria houdt huis in Puerto Rico.” “Referendum over Koerdistan.” “Keizer toch op de bank, Griekenland ervan af.”

toon meer
3153 x gelezen
7 september 2017
Berichtjes

Net terug, we speelden in Londen. De Thames stroomt nog altijd af en aan. The Big Ben staat in de steigers, dat is de reden waarom hij nu niet slaat. The London Eye zou er één jaar staan maar het levert zoveel op dat ze doordraaien, een rad van fortuin.

toon meer
1295 x gelezen
24 augustus 2017
Herman te gast bij Jinek

Herman is vanavond te gast bij Jinek. 

toon meer
699 x gelezen
28 juni 2017
Weerom

Mijn vader was een letterzetter. Hij werkte op de drukkerij waar ze destijds ook de Utrechtse uitgave van Het Parool drukte. Soms nam hij voor ons drukproeven mee naar huis van boeken, strips en grammofoonplatenhoezen waarop hoezenpoezen. En af en toe blote blaadjes zoals De Lach.

toon meer
1306 x gelezen
15 mei 2017
Morgen

Feyenoord gevoel is kampioen, Verstappen van de baan gereden, Emmanuel Macron begonnen, President Xi Jinping presenteert masterplan. Onze cyberveiligheid staat op de tocht.

toon meer
1382 x gelezen
5 mei 2017
Vandaag

Middelburg was pico bello. We hebben gelachen en soms een traantje weggepinkt. Heerlijk om weer thuis te spelen. Ze gaan het theater daar verbouwen. De directeur liet mij trots de tekeningen zien. Het wordt mooi.

toon meer
1496 x gelezen
4 mei 2017
Herman bij Tijd voor Max

Op woensdag 4 mei is Herman met zijn muzikanten te gast in een bijzondere uitzending van Tijd voor MAX, die helemaal in het teken staat van vluchtelingen. 

toon meer
827 x gelezen
3 mei 2017
Thuis

Vanavond spelen wij de eerste voorstelling van onze Nederlandse tournee in het knusse Zeeuwse Middelburg. Een tournee die zal duren tot het einde van volgend jaar. Den Bosch, Apeldoorn, Meppel, Groningen, - na zoveel jaar weer in de schouwburg -, Drachten, Zwolle, Almere, Utrecht, Carré, Den Haag, Maastricht en wat steden die om deze steden liggen. We komen eraan.  

toon meer
1297 x gelezen
29 maart 2017
Einmaliges Sondergastspiel Herman van Veen

Anläßlich der Veröffentlichung der DVD „Fallen oder Springen“ in Deutschland spielt HERMAN VAN VEEN ein einmaliges Sondergastspiel.

toon meer
1046 x gelezen
20 maart 2017
Dank u

Dank u, voor alle mailtjes, brieven, wens- en ansichtkaarten, sms-jes, ingesproken telefoonberichten, die ene fax, de bloemen en de taarten.

toon meer
1188 x gelezen
13 maart 2017
Een stem

Toen ik vanochtend de gordijnen opendeed werd ik opgewacht door een laag, boven het dak van de buren staande vrolijke zon. Narcissen die gisteren nog in knop stonden hadden hun blaadjes gespreid.

toon meer
1794 x gelezen
20 februari 2017
Herman bij Jinek

Herman is vanavond te gast bij Jinek. NPO1 23:00 uur. 

toon meer
798 x gelezen
27 januari 2017
Van Gils en gasten

Herman is maandag 30 januari om 22:00 uur te zien bij Van Gils & gasten. Hij zal daar samen met zijn muzikanten spelen. 

toon meer
1290 x gelezen
26 januari 2017
Weerom

Mijn taal, die mijn taal niet is, die ik versta, niet spreken kan, die taal, die mijn taal niet is en woont waar ik,niet woon.

toon meer
1512 x gelezen
23 januari 2017
Bericht Mata Hari

In 2004 schreef Herman van Veen de muziektheatervoorstelling ‘Mata Hari - Schuldig of naïef’. Een mede door het Fries Museum geïnitieerd stuk over het leven en werk van Margaretha Zelle.

toon meer
1363 x gelezen
22 december 2016
Vandaag

Hebben we door het milde herfstweer geen sneeuw met de kerst, dan blijft vervangende motregen aan berichten over, die ons of je wilt of niet op een of andere manier weten te bereiken.

toon meer
1701 x gelezen
11 november 2016
Leonard Cohen

Leonard Cohen is vannacht overleden, vertelde Edith mij bij het ontbijt. Staarde een tijdje naar iets op de muur, beelden stroomden door mijn hoofd.

toon meer
3412 x gelezen
1 november 2016
Alsof het nooit anders is geweest

Na het lezen van berichtenover de pensioen3-daagse en email wissers, een Posbankmoord, het delete beleid, zorggeld, spookburgers, de Koninklijke slipstream, slagroompatronen, kluitjesvoetbal, hoon twijfel en populisme als menselijk tekortverdween ik in de mistvan de ochtendspits.

toon meer
1960 x gelezen
29 september 2016
Kabouterpad geopend door Herman van Veen

In het bijzijn van een heel 'kabouterdorp' heeft Herman van Veen vanochtend meegewerkt aan de opening van een nieuw kabouterpad.

toon meer
1061 x gelezen
27 september 2016
Uitreiking Lot’s Award door Herman van Veen

Vanavond heeft Herman van Veen op Landgoed De Paltz te Soest de allereerste Lot’s Award uitgereikt aan de Johan Cruyff Foundation. Lot’s Award is in het leven geroepen om tweejaarlijks een persoon of organisatie, die zich op bijzondere wijze inzet voor kinderrechten, in het zonnetje te zetten. De prijs is een kindergestalte vormgegeven door  beeldhouwster Julia Berger. Onder de gasten bevonden zich onder andere voormalig minister André Rouvoet, de onlangs benoemde Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Rinda den Besten van de PO-Raad en gitariste Edith Leerkes. 

toon meer
2197 x gelezen
9 september 2016
Mona Lisa

Trailer van de uitzending Mona Lisa op ZDF waarin Herman van Veen te gast is. Uitzenddatum: zaterdag 10 september 18.00 uur ZDF. Herman van Veen vervolgt vanaf 22 september zijn Duitse tournee 'Fallen oder springen'. Kaarten verkrijgbaar via: http://kj.de/artist/2341/Herman_van_Veen.htmlDe cd 'Fallen oder springen' en zijn zojuist verschenen Duitse biografie 'Erinnerte Tagen' (bij uitgeverij Droemer Knaur) zijn te vinden in onze winkel op de Paltz, bij de voorstellingen en in onze webshop www.hermanvanveen.com

toon meer
1059 x gelezen
29 augustus 2016
Gisteren

Nu ik meer gisteren dan morgen heb betrap ik mij er soms op dat mijn ogen, als ik de krant lees, vaker blijven hangen bij artikelen die over wat geweest is gaan, dan die, die beschrijven wat er nu gebeurt.

toon meer
1807 x gelezen
22 augustus 2016
Terwijl

Terwijl Ierse vrouwen baarmoeders in de strijd gooiden voor het recht op abortus, China Suu Kyi verraste met een panklaar vredesproces, ridder Floris na een eeuwigheid weer even terug op zijn kasteel vertoefde

toon meer
1220 x gelezen
15 augustus 2016
Op de valreep

  Op zaterdag 20 augustus tijdens onze Harlekijndagen is er om 17.00 uur in de Kapschuur op het Herman van Veen Arts Center, Landgoed de Paltz, Soest een Amerikaanse verkoop van Harlekijn en van Veen unica.

toon meer
1575 x gelezen
4 augustus 2016
Wordt vervolgd

Het kwam met de post, heb het in mijn handen, sla het open. Een eerste boek van Alfred Jodocus Kwak gemaakt zonder Harald Siepermann. Verdrietig, gelukkig kijk ik naar de mooie tekeningen van Haralds troonopvolger Gijs van der Lelij, die overigens ook in het echt een broer van Harald had kunnen zijn.

toon meer
1550 x gelezen
1 augustus 2016
Kiosk

Juli 2016   Mollema breekt, been spoelt aan, Kuijt scoort, arm van Ankara reikt ver, kopzorgen voor Merkel, Australië schuift op, Paus bidt in Auschwitz, zee maakt gelukkig

toon meer
1459 x gelezen
9 juni 2016
Peinzen

Mijn ouders zijn nu bijna zestien jaar dood en nog kan het gebeuren dat ik af en toe denk, even mama bellen, of papa vragen hoe je die kersenboom nu het beste kan snoeien. In onze huidige voorstelling, moet er nog vier, vertel ik van de pianostemmer die elke dag om 17.00 uur onze vleugel op het toneel komt stemmen.

toon meer
2777 x gelezen
11 mei 2016
Zon.

Zon, zware buien en weer zon voorspelt de krant. We moeten rekening houden met wolken en een enigszinsbenauwd weertype. Het zonnetje staat nog pal boven ons huis.

toon meer
1842 x gelezen
25 april 2016
Tijd voor Max en Koffietijd

Herman van Veen en zijn muzikanten zijn dinsdag 26 april te gast bij Tijd voor Max en de dag er na op de koffie bij Koffietijd.

toon meer
1218 x gelezen
29 maart 2016
Onder vier ogen

Er staat een stevige bries. Door de wolken verschijnt er af en toe een waterig zonnetje. Vandaag de klok een uur vooruitgezet. Zit in ons Kapschuur Theater en kijk vol bewondering naar de vijf dansers van het Harlekijn Danstheater.

toon meer
3369 x gelezen
24 maart 2016
Halfstok

Bij ons in het dorp hangt de Nederlandse vlag vanmiddag half stok, om het heengaan van de grootse voetballer, weldoener en filosoof Johan Cruijff.

toon meer
2085 x gelezen
17 maart 2016
Herman van Veen 'Onder vier ogen'

Edith Leerkes en ik spelen vanaf 3 mei t/m 12 juni 2016 een korte voorjaarstour van achttien concerten in Nederland met als titel ‘Onder vier ogen’, aanleiding is mijn inmiddels vijftigjarig plus vak jubileum. Werd in maart op een stralende dag eenenzeventig. Ter gelegenheid van deze feestelijke, bescheiden tour verschijnt er ook een cd in een boekje ‘Onder vier ogen’ met oude en nieuwe liedjes uitgevoerd door Herman en Edith.

toon meer
2535 x gelezen
7 maart 2016
Lente weetjes

Bij ons op De Paltz organiseren we elke maand ook een gastoptreden, we noemden dat in het verleden 'verrassingsconcert'. Soms wisten we pas zo laat wie er zou komen spelen dat het zelfs voor ons een verrassing bleek, vandaar dat wij u nu mailen.

toon meer
1576 x gelezen
29 februari 2016
Toitoitoi

Las zojuist dat Prinses Alexia (tien), de tweede dochter van Koning Willem en Koningin Maxima, in het Oostenrijkse Lech tijdens het skiën haar been gebroken heeft.  

toon meer
1884 x gelezen
16 februari 2016
Tegelijkertijd

Zondag op dinsdag. Ons beschermd natuurgebied blaakt in winters licht. De grond is hard, je sopt niet meer weg mocht je vandaag over de paden gaan.  

toon meer
2029 x gelezen
9 februari 2016
Skybox
Skybox

Mag soms ‘s avonds laat als de meeste mensen slapen graag door onze oude straten gaan. Kijken naar de brievenbussen waar ik als broekie ooit om bijverdiensten gedrukte wetenswaardigheden dwars door voordeuren naar binnen schoof.

toon meer
1795 x gelezen
20 januari 2016
Onder nul
Onder nul

In München vroor het even elf graden onder nul. Genoeg om mijn viool volledig te ontstemmen.

toon meer
1988 x gelezen
4 januari 2016
Een korter jaar

Even zo vrolijk als melancholiek vind ik oud en nieuw. Terwijl ik iets na twaalven naar het vuurwerk staarde rolde door elkaar afgelopen jaar en jaren, in losse beelden door mijn gedachten.  

toon meer
2053 x gelezen
2 januari 2016
Herman van Veen is gastsamensteller van Podium Witteman

Podium Witteman, Herman van Veen is gastsamensteller van Podium Witteman  

toon meer
1553 x gelezen
24 december 2015
Wensen

Gisterenavond in Apeldoorn de laatste voorstelling van dit jaar gespeeld, het waren er bij elkaar honderddrieënveertig.

toon meer
1885 x gelezen
23 december 2015
Promofilmpje 'Fallen oder springen'
Promofilmpje 'Fallen oder springen'

Op het Herman van Veen YouTube Channel staat een promofilmpje voor de Duitse cd en tournee ‘Fallen oder Springen’, een filmpje dat Herman maakte met Hani Andary. 

toon meer
1751 x gelezen
21 december 2015
Voor het eerst op TV De live concertregistratie van Kersvers in Carré
Voor het eerst op TV De live concertregistratie van Kersvers in Carré

Voor het eerst op TV, De live concertregistratie van Herman van Veen: Kersvers in Carré.  Voorafgegaan door een exclusief interview   

toon meer
1613 x gelezen
16 december 2015
Glimlach
Glimlach

De thermometer geeft 14 graden aan, de kippen leggen eieren, de wilgen hebben katjes, lente in december.

toon meer
1881 x gelezen
30 november 2015
Persbericht '10 Keer Herman van Veen, Een Keuze’
Persbericht '10 Keer Herman van Veen, Een Keuze’

Herman van Veen vat omvangrijk oeuvre samen in een cd-box van tien albums. In een uitverkochte Koninklijke Schouwburg in Den Haag reikte Herman van Veen gisteravond het eerste exemplaar van de album boxset ‘10 Keer Herman van Veen, Een Keuze’ uit aan Kick van der Veer. 

toon meer
1562 x gelezen
30 november 2015
Persbericht 'Morgen zul je merken'
Persbericht 'Morgen zul je merken'

Herman van Veen ‘Morgen zul je merken’ ‘Gedachten, versjes en gedichten voor op misschien wel onze zere plekjes’ Eind november verschijnt bij uitgeverij Kok, Morgen zul je merken, een hoogstpersoonlijk boek met versjes voor op misschien wel onze zere plekjes, voorzien van foto’s van Kim Scholten. Morgen zul je merken wordt gepresenteerd tijdens een ontmoetingsmiddag op zondag 6 december in het Herman van Veen Arts Center te Soest. 

toon meer
1392 x gelezen
30 november 2015
Zonnetje
Zonnetje

Zaterdagavond de laatste ‘Kersvers’ voorstelling in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag gespeeld.Na afloop op het toneelvoorlopig afscheid genomen van onze bassist Dave Wismeijer. Hij gaat andere spannende dingen doen. Idem onze drummer Julian du Perron. Ook Merlijn, onze zoon,die het zaalgeluid doet, deed zijn laatste pluche voorstelling bij ons.

toon meer
1873 x gelezen
25 november 2015
Claudia de Breij nieuwe drager Louis Davidsring
Claudia de Breij nieuwe drager Louis Davidsring

Claudia de Breij nieuwe drager Louis Davidsring ANNE-ROSE BANTZINGER - Parool DEN HAAG - Ze ontroert hem het allermeest; dat is de reden waarom Herman van Veen vanavond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Louis Davidsring om de vinger van kleinkunstenares Claudia de Breij zal schuiven.

toon meer
2095 x gelezen
17 november 2015
Interview met Gaëtane Bouchez
Interview met Gaëtane Bouchez

Gaëtane Bouchez “Dromen doe ik in twee talen.”  

toon meer
4983 x gelezen
16 november 2015
Zondag
Zondag

Een novemberstorm rukt de laatste halsstarrige blaadjes van de bomen om ons huis. Sluit je je ogen, waan je je op hoge zee.

toon meer
2702 x gelezen
28 oktober 2015
Harteklop
Harteklop

Elke twee jaar doe ik een APK keuring in het Sint Jans ziekenhuis te Weert, good old Limburg. De weken voor zo’n bezoek maak ik me steevast meer zorgen, zou ik zus kunnen hebben, of zo? Of inmiddels dit of dat? Vele van mijn leeftijdsgenoten hebben immers van alles, of zijn er al niet meer.

toon meer
2613 x gelezen
13 oktober 2015
Verplaatsing

20 november aanstaande zo staat er in onze brochure zou na afloop van de voorstelling Margot gespeeld door Gaëtane Bouchez in de Kapschuur op de Paltz de presentatie plaatsvinden van het door Herman van Veen geschreven gelijknamige boek.

toon meer
2584 x gelezen
7 oktober 2015
Handen.
Handen.

Heb onderweg naar Stadskanaal vijf uit de kluiten gewassen oranje pompoenen gekocht. Ze liggen nu op de tuintafel te pronken in de zon.

toon meer
2173 x gelezen
2 oktober 2015
Herman van Veen 'Op het eerste gezicht' Kranenburgh

Herman van Veen  'Op het eerste gezicht' 6 oktober - 22 november

toon meer
1937 x gelezen
16 september 2015
Ein Abend voller wundervollen Eindrücke.

Am 12. September feierte Herman van Veen zusammen mit Musikalischen Freunden sein 50-Jähriges Jubiläum als Künstler.

toon meer
1447 x gelezen
6 september 2015
Anders anders
Anders anders

Het afgelopen weekend was er veel op de Paltz te doen. Zaterdag ontvingen wij een kleine honderd asielzoekers, wat een ongelukkig woord eigenlijk. We hebben geprobeerd de zinnen van deze mensen met hun kinderen wat te verzetten met muziek en spel.

toon meer
3044 x gelezen
2 september 2015
Vijftig jaar werk in uitvoering
Vijftig jaar werk in uitvoering

Die meneer, dat is Herman van Veen,’zei de moeder tegen haar dochtertje.‘Wie is dat?’ vroeg het kind. Hoe oud zou ze geweest zijn? Vijf, zes?‘Hij is een zanger. Hij zingt vrolijke en soms sippe liedjes. Hij schrijft verhaaltjes en is de vader van Linda,van Goede Tijden, Slechte Tijdenen hij is net als Opa Henk ook een opa.

toon meer
1812 x gelezen
26 augustus 2015
Amerikaanse verkoop Harlekijn en de Zuid-Afrikaanse Dagen
Amerikaanse verkoop Harlekijn en de Zuid-Afrikaanse Dagen

Deze twintig items gaat de heer E. Andermaal aan u verkopen op zaterdag 29 augustus 2015 om 18.00 uur in de Kapschuur tijdens de Harlekijn en de Zuid-Afrikaanse dagen op Landgoed de Paltz in Soest.

toon meer
1454 x gelezen
20 augustus 2015
Kom

Twee kilo zwaarder terug van vakantie werk aan de winkel huis vol wespen kranten op de mat grote koppen, kleine koppen.

toon meer
1755 x gelezen
31 juli 2015
Verheug me
Verheug me

Graag wil ik uw aandacht vragen voor twee kleine buitenfestivals die wij bij ons op De Paltz eind augustus op 28, 29 en 30 en in september op 11, 12 en 13 organiseren.

toon meer
2805 x gelezen
31 juli 2015
De radiodagen
De radiodagen

‘Weet je nog wel, oudje?’ zong Louis Davids destijds. 'Weet je nog wel, oudje?’ zingt nu het Ensemble Anjelier in de Kapschuur op de Paltz.

toon meer
2899 x gelezen
30 juli 2015
Uniek: CD ‘…byvoorbeeld’
Uniek: CD ‘…byvoorbeeld’

Eenenwintig artiesten hebben meegewerkt en werk afgestaan aan de cd ‘…byvoorbeeld - Een overzicht van de hedendaagse in het Afrikaans gezongen muziek, deel 1’. 

toon meer
8164 x gelezen
17 juli 2015
Landgoed De Paltz - Een heerlijkheid
Landgoed De Paltz - Een heerlijkheid

Zojuist is het boek 'Landgoed De Paltz - Een heerlijkheid' verschenen vol wetenswaardigheden vanuit een ver verleden tot nu, met prachtige foto's van de plek waar het Herman van Veen Arts Center sinds kort zijn onderkomen heeft gevonden.

toon meer
12428 x gelezen
10 juli 2015
Door de spiegel
Door de spiegel

Door de spiegel   Ik had een wonderlijke droom, paste in een herenzaak in een pashokje een nieuwe broek, zag mezelf in de spiegel. Terwijl ik keek veranderde het oppervlak van de spiegel in stil zwart water kon er dwars doorheen lopen zonder nat te worden.

toon meer
1917 x gelezen
24 juni 2015
The Lau
The Lau

Zie op het journaal dat Thé Lau gestorven is, tweeënzestig jaar jong.

toon meer
26779 x gelezen
7 mei 2015
Roos

Roos   De tuin is bezig met een groeispurt, op hier en daar een kaal plekje na is nu alles groen. Vogels vliegen af en aan. Het eerste lammetje is geboren en bokt met schots en scheve sprongen door de wei.

toon meer
2907 x gelezen
5 mei 2015
10 vragen aan Rikkert

Op 24 mei verschijnt op de Paltz bij Uitgeverij Harlekijn Holland de eerste dichtbundel ‘Aan de hand’ van Rikkert van Huisstede. Wie is Rikkert? Wat beweegt hem?

toon meer
2267 x gelezen
5 mei 2015
Herman van Veen is jonger dan zijn publiek

In een bomvolle Willem-Alexanderzaal kwam Herman van Veen zijn wereld aan ons bekend maken. Herman, de eeuwige vernieuwer en bedenker van het mooie schone clowneske en intieme.

toon meer
1762 x gelezen
4 mei 2015
Koningin Máxima aanwezig bij theaterconcert van Herman van Veen.

Koningin Máxima was zondagmiddag aanwezig bij het theaterconcert De radiodagen van Herman van Veen. De jubileumviering was ter ere van stichting Vier het Leven, waarvoor Herman van Veen het theaterconcert had samengesteld en geregisseerd. 

toon meer
1687 x gelezen
28 april 2015
Weetjes
Weetjes

Toen ik 10 jaar was, mocht ik met mijn ouders mee naar een heuse radio-uitzending in Hilversum. Daar zag ik achter een microfoon zo groot als een hoofd een man staan die grapjes maakte die ik niet snapte. Sam zegt tegen Moos: “Moos, jouw vrouw bedriegt ons.”

toon meer
2837 x gelezen
14 april 2015
Paul

Vandaag is het 14 april. Er waait een stevige bries door onze zonnige tuin die de narcissen doet buigen. Dat deed ik gisterenavond ook in het nieuwe DeLaMar Theater voor mijn vriend en collega Paul van Vliet die in het Amsterdamse Kleinkunst Festival voor zijn verdiensten zo terecht gevierd werd.

toon meer
3277 x gelezen
7 april 2015
Bewondering
Bewondering

Als mijn moeder vroeger jarig was bloeiden steevast de seringen. Ik vond dat heel knap van haar. Eenzelfde bewondering heb ik voor Alfred Jodocus Kwak. Als hij op 6 april jarig is bloeien de magnolia’s.

toon meer
2167 x gelezen
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. Volgende