• Winkeltas
  • Winkeltas

  • Aantal producten: 0

Nieuws & Blogs

"Bericht over iets dat nog onbekend is"
30 november 2015
Persbericht 'Morgen zul je merken'
Persbericht 'Morgen zul je merken'

Logo Kok

 

PERSBERICHT

Utrecht, 20 november 2015 

Herman van Veen ‘Morgen zul je merken’

‘Gedachten, versjes en gedichten voor op misschien wel onze zere plekjes’

Eind november verschijnt bij uitgeverij Kok, Morgen zul je merken, een hoogstpersoonlijk boek met versjes voor op misschien wel onze zere plekjes, voorzien van foto’s van Kim Scholten. Morgen zul je merken wordt gepresenteerd tijdens een ontmoetingsmiddag op zondag 6 december in het Herman van Veen Arts Center te Soest.

Over Morgen zul je merken

Herman van Veen maakt gebruik van een beduimeld telex-telefoon opschrijfboekje. De mensen die er niet meer zijn en hij niet wil vergeten zijn gemarkeerd met een kleurtje zodat zij niet worden vergeten. Hermans doden en springlevenden bestaan ook naast elkaar in liedjes en gedichtjes die hij als hij bedroefd is kan lezen of zingen.

Kom ik op mijn kleedkamer liggen er altijd wel een paar verzoekjes om liedjes, vertrouwd geworden door de radio. Vanavond lag er op mijn kaptafel een ander briefje: ‘‘Mijnheer Van Veen, kunt u een troostliedje maken voor mijn dochter Louise? Ze heeft een verdrietje.’’

 

Morgen zul je merken

 

Over Herman van Veen 

Herman van Veen (Utrecht, 1945) is een veelzijdig kunstenaar met een indrukwekkende staat van dienst. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse tovenaar. L’Olympia, Carré, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond.  

Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde stripfiguur-weeseend Alfred Jodocus Kwak. Vertaald in twintig talen. Van zijn hand verschenen tot op heden 179 cd’s, 25 dvd’s en een zeventigtal boeken. 

Van Veen zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en mag zich - naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen - Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. 

Herman van Veen is drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Over Kim Scholten

Vanaf haar kinderjaren is Kim Scholten gefascineerd door het fenomeen fotografie. Een intrigerend beeld, moment wat haar raakt, een fractie van een seconde vereeuwigd in een foto. Haar passie is om de essentie vast te leggen van het onderwerp wat door haar wordt gefotografeerd.

Programma ontmoetingsmiddag

Iedereen is van harte welkom tijdens de ontmoetingsmiddag op zondag 6 december bij het Herman van Veens Art Center, Landgoed De Paltz 1 te Soest na aanmelding via mail: promotie@kok.nl.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • - 14:15 - 15:00 uur: ontvangst in de Villa (gasten die gereserveerd hebben kunnen hun kaartjes in de winkel ophalen)
 • - 15:00 uur: start programma in de kapschuur met Herman van Veen en Edith Leerkes
 • - 15:40 uur: rondleiding over het landgoed door Herman van Veen
 • - 16:00 uur: concert door jonge artiesten in de Kapschuur 
 • - 16:20 uur: overhandiging eerste exemplaar Morgen zul je merken door Herman van Veen aan de medemakers van het boek, cardioloog Hubèr Klomps en natuurgeneeskundige Victor Backus
 • - aansluitend een drankje
 • - gelegenheid tot aankoop én signeren van Morgen zul je merken.

www.kok.nl
www.hermanvanveen.com
www.kimscholtenfotografie.nl

Uitgeverij Kok
Herman van Veen

Morgen zul je merken | Herman van Veen | fotografie Kim Scholten | gebonden, 164 blz. | 9789043524124 | € 24,50

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie – niet voor publicatie

Voor meer informatie over het boek, beeldmateriaal of een pdf van het binnenwerk kunt u ook contact opnemen met Harma Nijhuis,

In geval van publicatie ontvangen wij graag bericht/een bewijsexemplaar. 

Terug