• Winkeltas
    • Winkeltas

    • Aantal producten: 0

Nieuws & Blogs

"Bericht over iets dat nog onbekend is"
27 september 2016
Uitreiking Lot’s Award door Herman van Veen

Vanavond heeft Herman van Veen op Landgoed De Paltz te Soest de allereerste Lot’s Award uitgereikt aan de Johan Cruyff Foundation. Lot’s Award is in het leven geroepen om tweejaarlijks een persoon of organisatie, die zich op bijzondere wijze inzet voor kinderrechten, in het zonnetje te zetten. De prijs is een kindergestalte vormgegeven door  beeldhouwster Julia Berger. Onder de gasten bevonden zich onder andere voormalig minister André Rouvoet, de onlangs benoemde Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, Rinda den Besten van de PO-Raad en gitariste Edith Leerkes. Zij onderschrijven de doelstelling van Lot’s Foundation: het de kinderen bewustmaken van hun rechten.  Tijdens een ook door Het Bergpaviljoen aangeboden diner, vond er een indrukwekkend optreden plaats van zangeres Jannemien Cnossen.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation, opgericht door voetballegende Johan Cruijff, brengt jeugd in beweging, waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf: “Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking.”

Lot’s Award - Wie is Lot?

Lot is het geesteskind van Herman van Veen. Dit innemende en nieuwsgierige meisje van 12 jaar verzamelt verhalen van kinderen wereldwijd. Lot heeft naast haar eigen website een muzikale voorstelling, een onderwijsprogramma en een eigen YouTube kanaal, Lot’s Channel. Lot’s Foundation zet zich in om vooral kinderen bewust te maken van hun rechten.

Voor meer informatie: www.lotsfoundation.com

 

Uitreiking

Herman van Veen en Niels Meijer, directeur van de Johan Cruijff Foundation. Foto: Jeroen Strijker


Terug