• Winkeltas
    • Winkeltas

    • Aantal producten: 0

Muzikanten

"Met wie we spelen"
Jannemien zag ik zo’n vijftien jaar geleden voor het eerst bij Mini en Maxi in schouwburg De Reehorst, die stond toen nog in Ede, Gelderland. Wat ze daar precies deed, weet ik niet meer, maar wel dat het me raakte. Haar toon op de viool, haar stem, haar verschijning. ‘Mooi mokkeltje,’ zou mijn vader zeggen. We hebben na afloop van de voorstelling wat zitten babbelen, ze vroeg me of ik bij haar wilde komen spelen.

 

JANNEMIEN CNOSSEN, (Laren, 28 maart 1972) studeerde viool en jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag. Ze zong, acteerde en speelde viool in de voorstelling Scherzo van Mini en Maxi en sinds 1998 treedt ze over de hele wereld op met Herman van Veen.
In 1997 debuteerde zij op TV in de serie Masterclass. Naast haar concertactiviteiten spreekt en regisseert zij (in navolging van haar moeder Paula Majoor, die haar stem leende aan Pipi Langkous) Nederlandse stemmen bij internationale filmproducties. Zo zong en vertelde ze de hoofdrol van Megara in de Nederlandse versie van de Disney film Hercules.


Ze maakte één solo album “Jann”.